Marokko verlengt noodtoestand tot 10 april

marokko
0
4 mrt 17:28
De Marokkaanse regering heeft vandaag de noodtoestand met een maand verlengd

Dat heeft de regering donderdag bekend gemaakt. Marokko was aanvankelijk van plan de noodtoestand op 10 maart te beëindigen.

De noodtoestand in Marokko werd in maart vorig jaar ingevoerd en is tot dusver elf keer verlengd. Het in stand houden van de noodtoestand geeft de regering mogelijkheden tot het treffen van "uitzonderlijke maatregelen" om de coronacrisis het hoofd te bieden.

Eerder deze week werd ook al de strikte lockdown met twee weken verlengd. De lockdown omvat een landelijke avondklok waardoor het niet toegestaan is om tussen 21.00 uur en 06.00 uur de deur uit te gaan. Ook moeten alle winkels, horeca en supermarkten dagelijks om 20.00 uur de deuren sluiten.

Vaccinatiecampagne
De landelijke vaccinatiecampagne is eind januari van start gegaan, 3,8 miljoen Marokkanen hebben tot dusver de eerste coronaprik ontvangen, daarvan hebben 410.000 mensen inmiddels ook de tweede en tevens laatste inenting gehad.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO staat de vaccinatiecampagne van Marokko in de wereldwijde top 10. De WHO heeft Marokko woensdag gefeliciteerd met het succes van de landelijke inentingscampagne.

De Marokkaanse autoriteiten streven er naar om binnen vier maanden 80% van de volwassenen in het land te vaccineren. Dat komt neer op ongeveer 25 miljoen mensen. 

In Marokko zijn sinds de uitbraak van het coronavirus zo'n 485.000 besmettingen vastgesteld, waaronder ruim 8.660 doden.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
noodtoestand
coronavirus
coronamaatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi