Marokko: Celstraffen voor chanteurs Herve Renard

marokko
0
4 mrt 21:41
De rechtbank in Oued Zem heeft donderdag twee mannen veroordeeld die beschuldigd werden van sextortion tegen voormalig bondscoach Hervé Renard.

Eén van de twee verdachten deed zich voor als een vrouw uit Libanon om Hervé Renard op sociale netwerken te benaderen. Na het eerste chatcontact werd overgegaan naar een videogesprek.

De twee mannen zouden vervolgens hebben gedreigd om compromitterende video's en foto's van Renard uit het gesprek te publiceren als hij weigerde een geldbedrag van 100.000 DH (€ 9.200) te betalen.

Renard, momenteel de bondscoach van het Saoedisch elftal, besloot in overleg met de Marokkaanse politie om in te gaan op het aanbod van de twee chanteurs en liet weten bereid te zijn het geldbedrag te betalen. Politieonderzoek leidde tot de arrestatie van de twee Marokkaanse mannen uit Oued Zem.

De twee verdachten zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 2,5 half jaar en drie maanden. Ook moet het tweetal elk een geldboete betalen van 5.000 DH (€ 460) bovenop de schadevergoeding van 50.000 DH (€ 4.600) voor het slachtoffer, Renard.

Ze werden vervolgd voor poging tot fraude, chantage, zwendel en voor het zonder zijn toestemming maken van video-opnames in de privé-ruimte.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
oued zem. herve renard
sextortion
chantage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi