RIVM: Afgelopen etmaal 4727 coronabesmettingen gemeld

algemeen
0
5 mrt 16:09
Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn er 4727 nieuwe coronagevallen bij gekomen.

Dat is iets boven het gemiddelde, want in de afgelopen week registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gemiddeld 4470 gevallen per etmaal.

Dat gemiddelde begint de laatste tijd wat stabieler te worden. Amsterdam telde het hoogste aantal positieve tests. In de hoofdstad werd het virus bij 224 inwoners vastgesteld. Rotterdam telt 147 nieuwe gevallen en Den Haag 131. Daarna volgen Zaanstad (77) en Tilburg (76). De gemeenten Utrecht en Oss telden beide 73 bevestigde besmettingen.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 32. Voor een vrijdag is dat bijzonder weinig, het is het laagste aantal op een vrijdag sinds 16 oktober. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn gestorven. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Sinds het begin van de vaccinatie in januari is het aantal sterfgevallen door corona flink gedaald. In de afgelopen zeven dagen zijn 262 coronapatiënten overleden, gemiddeld zo'n 37 per dag. Dat is het laagste aantal sinds 23 oktober. Begin januari, rond de start van de vaccinatiecampagne, kreeg het RIVM meer dan 700 meldingen van sterfgevallen per week, oftewel meer dan 100 per dag.

Sinds het begin van de uitbraak, iets meer dan een jaar geleden, zijn meer dan 1,1 miljoen Nederlanders positief getest. Het aantal sterfgevallen kan in de loop van volgende week boven de 16.000 uitkomen. De werkelijke aantallen besmettingen en coronadoden liggen hoger.

© ANP 2021
rivm
besmettingen
doden
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi