Belg mag met meer mensen buiten afspreken, terras blijft dicht

buitenland
0
5 mrt 19:53
Belgen mogen vanaf maandag in de buitenlucht afspreken met tien personen buiten hun gezin. Nu ligt de 'buitenbubbel' op maximaal vier personen.

Volgens premier Alexander De Croo moet die versoepeling "de zuurstof leveren om de maatregelen vol te blijven houden ", zei hij na afloop van het Overlegcomité van zes regeringen.

De avondklok blijft in stand en het reisverbod wordt verlengd tot 18 april. De cafés en restaurants gaan als het kan op 1 mei open, maar de terrassen blijven ook tot zolang nog dicht. De Belgische regeringen willen geleidelijk meer buitenactiviteiten toestaan voor ook binnen meer mogelijk wordt.

Vanaf 1 april zijn buitenactiviteiten, zowel sportieve als culturele, met maximaal vijftig personen mogelijk. In mei wil België met massale snel- en zelftesten de stap naar meer normaliteit in het leven toe. Vooralsnog mogen Belgen nog steeds maar één 'knuffelcontact' thuis buiten het gezin ontvangen.


Het verbod op niet-noodzakelijke reizen blijft van kracht tot na de paasvakantie. Op 26 maart komt het Overlegcomité weer bijeen en wordt besloten welke maatregelen versoepeld kunnen worden.

© ANP 2021
belgië
alexander de croo
coronaversoepeling
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi