Paus ontmoet vader omgekomen vluchtelingetje Alan Kurdi

buitenland
0
7 mrt 19:15
Paus Franciscus heeft zondag op de derde dag van zijn reis naar Irak een ontmoeting gehad met de vader van het omgekomen vluchtelingenjongetje Alan Kurdi.

De foto van de peuter, wiens lichaam in 2015 aanspoelde op een strand in Turkije, ging de wereld rond op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis.

Franciscus heeft Abdullah Kurdi na de mis in het voetbalstadion van Erbil ontmoet, zo heeft het Vaticaan zondagavond (plaatselijke tijd) bekendgemaakt. Franciscus betuigde zijn medeleven aan Kurdi voor het verlies van zijn familie. De vader van Alan bedankte het hoofd van de katholieke kerk voor zijn woorden.

Alan Kurdi, toen drie jaar oud, spoelde op 2 september 2015 aan op de kust van Turkije. Abdullah Kurdi had met zijn familie geprobeerd om per boot vanuit Turkije het Griekse eiland Kos te bereiken. De boot kapseisde. Kurdi's vrouw en hun twee kleine kinderen verdronken.

De reis van de paus naar Irak liep zondag ten einde. Hij is de eerste leider van de katholieke kerk die het land in het Midden-Oosten bezoekt. Tijdens zijn reis riep hij herhaaldelijk op tot vreedzame co-existentie en solidariteit tussen de godsdiensten.

Maandag reist Franciscus terug naar Rome.

© ANP 2021
paus franciscus
turkije
erbil
vaticaanstad
irak
griekenland
alan kurdi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi