Caronavaccinatie verbreekt niet het vasten tijdens Ramadan

marokko
0
2 mrt 17:47
Artsen en Islamitische geleerden verzekeren dat het ontvangen van een coronaprik geen invloed heeft op het vasten

Met nog maar enkele weken te gaan voordat de Islamitische vastenmaand Ramadan weer aanbreekt vragen veel mensen zich af of de coronaprik het vasten verbreekt.

De Marokkaanse arts Mounir Lahlou is werkzaam in het Moulay Rachid-ziekenhuis in Casablanca en vertelt aan nieuwsdienst MoroccoWorldNews dat het vaccin het vasten niet verbreekt.

Lahlou is een van de artsen die deelnemen aan de vaccinatiecampagne in Casablanca, de meest getroffen regio in het land sinds het uitbreken van het coronavirus. "De vaccinatiecampagne in Marokko stopt niet tijdens de ramadan. Integendeel, het zal in de loop van de vastenmaand een piekmoment bereiken", zegt Lahou.

Meerdere islamitische organisaties en experts hebben het standpunt van Lahlou onderschreven en verklaard dat het vaccin het vasten niet ongeldig maakt. Onlangs meldde ook de Britse Islamitische mediache vereniging dat het ontvangen van de vaccins het vasten niet ongeldig maakt.

Volgens de islamitische geleerden maken "subcutane, subdermale, intramusculaire, interossale of intra-articulaire injecties" voor niet-voedingsdoeleinden het vasten niet ongeldig".

Ook de voorzitter van de Moslimexecutieve van België (EMB) Mehmet Üstün heeft gezegd dat het ontvangen van het vaccin "geen invloed heeft" op het vasten.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vaccinatiecampagne
ramadan 2021
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi