Fez: Woonwijken staan blank door extreme regenval

marokko
0
8 mrt 19:12
De enorme neerslag van afgelopen weekend heeft in Marokko wederom veel materiële schade veroorzaakt.

In korte tijd viel er zondag zoveel regenwater dat meerdere stadsdelen in Fez overstroomd raakten. Woningen zijn ondergelopen en wegen onbereikbaar.

Het nationale meteorologisch instituut (DMN) had vlak voor het weekend een code oranje afgegeven voor veel regio's in Marokko om te waarschuwen voor de zware onweersbuien.

In veel wijken in Fez probeerden inwoners met man en macht de schade te beperken door woningen op de begane grond te ontruimen. Velen riepen daarbij de hulp in van waterbeheerder RADEEF, maar door drukte was de overheidsinstelling telefonisch onbereikbaar. Veel inwoners werden aan hun lot overgelaten.

Extreem weer
Marokko wordt al enkele weken geteisterd door zware onweersbuien. De riolering in veel Marokkaanse steden kan de enorme hoeveelheid regenwater niet aan.

In Casablanca zorgde zware regenval in januari voor een verlamming van het verkeer en openbaar vervoer. Ook vielen er doden nadat een aantal woningen instortten. Een aantal begraafplaatsen veranderden in moerassen.

Begin februari leidde het extreme weer in Tanger tot het overlijden van 29 arbeiders nadat de ondergrondse naaiatelier waarin zij werkten onder water kwam te staan. De riolering kon ook hier de hoeveelheid regenwater niet aan.

In Tetouan zorgde de extreme regenval begin maart voor heftige overstromingen. Veel wegen, tunnels en bruggen raakten onbegaanbaar voor het rijdend verkeer.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
fez
regenval
neerslag
onweersbuien
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi