Marokko: 6 landen toegevoegd aan vliegverbod

marokko
0
9 mrt 18:37
De Marokkaanse regering heeft vandaag vluchten van en naar zes landen opgeschort om verspreiding van het coronavirus te beteugelen.

De nationale luchthaven autoriteit ONDA meldt dat vluchten van en naar Noorwegen, Finland, Griekenland, Libanon, Koeweit en Polen sinds maandag om middernacht zijn opgeschort.

Marokko heeft vluchten met meer dan 19 landen opgeschort als onderdeel van de proactieve maatregelen om verspreiding van met name gemuteerde varianten van het coronavirus te beperken.

De afgelopen weken werd ook al het vliegverkeer met Nederland en België opgeschort. Daarnaast is het momenteel ook niet mogelijk om te vliegen tussen Marokko en Italie, Turkije, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Zweden, Oekraïne, Tsjechië, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Algerije en Egypte.

Opgemerkt moet worden dat de Marokkaanse grenzen officieel gesloten zijn sinds het begin van de pandemie. De vluchten die Marokko momenteel met andere landen verbindt zijn onderworpen aan machtigingen die door de autoriteiten uitzonderlijk kunnen worden opgeschort, afhankelijk van de situatie.

Marokko heeft de noodtoestand vorige week verlengd tot 10 april. In Marokko zijn sinds de uitbraak van het coronavirus zo'n 486.000 besmettingen vastgesteld, waaronder ruim 8.690 doden.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
noorwegen
finland
griekenland
libanon
koeweit
polen
coronavirus
coronamaatregelen
inreisvoorwaarden
vliegverbod
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi