Marokko en Suriname gaan betrekkingen intensiveren

marokko
0
15 jun '19
Marokko gaat Suriname onder meer ondersteunen op het gebeid van hernieuwbare energie.

Ook zullen de landen samen gaan werken op het gebeid van defensie. Dat heeft de Marokkaanse Minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita kenbaar gemaakt na gesprekken met zijn Surinaamse ambtsgenoot Yldiz Pollack-Beighle.

Bourita is in Suriname om de samenwerking tussen de twee landen te bespreken. Suriname en Marokko onderhouden sinds juli 2004 diplomatieke betrekkingen en hebben de afgelopen jaren de samenwerking geïntensiveerd.

Het is het eerste bezoek van Bourita aan het Zuid-Amerikaanse land, de bewindsman is op een 5-landen tour in Zuid-Amerika. Het bezoek van Bourita aan Suriname is in navolging van het bezoek van minister Pollack-Beighle aan Marokko in november 2017.

Een van de belangrijkste aandachtspunten van het buitenlandbeleid van Suriname is het aanscherpen van de zuid-zuid samenwerking. De twee landen gaan in dit kader samenwerken op het gebied van landbouw, transport, cultuur en toerisme. De samenwerking met Suriname biedt Marokko mogelijkheden in het Caribisch gebied.

Bourita heeft zijn bezoek afgesloten met een beleefdheidsbezoek aan vicepresident Ashwin Adhin, die de Marokkaanse functionaris namens president Desi Bouterse heeft ontvangen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
suriname
nasser bourita
zuid-zuid-samenwerking
yldiz pollack-beighle
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?