Justitie in Italië neemt partij AstraZeneca-vaccins in beslag

buitenland
0
15 mrt 15:20
Justitie in de Noord-Italiaanse regio Piedmont heeft een partij van bijna 400.000 vaccins van AstraZeneca in beslag genomen in een onderzoek naar de dood van een man.

De 57-jarige muziekleraar Sandro Tognatti overleed in het weekend slechts enkele uren nadat hij was ingeënt. Het is niet opgehelderd waarom en daarom is justitie tot de inbeslagname overgegaan.

De regio Piedmont heeft het gebruik van het coronavaccin zondag stilgelegd. Denemarken, Ierland, Nederland, Noorwegen, IJsland en Duitsland hebben dat ook gedaan.

Ook in Marokko wordt het Oxford-vaccin van AstraZeneca toegediend tijdens de landelijke vaccinatiecampagne, het gaat daar om het Covishield-vaccin dat onder licentie van het Brits/Zweedse AstraZeneca wordt gefabriceerd door het Serum Institute  of India (SII). Tot dusver hebben autoriteiten in Marokko geen maatregelen aangekondigd.
Op Sicilië werden afgelopen week al kleinere partijen van het vaccin in beslag genomen in een afzonderlijk onderzoek naar twee sterfgevallen kort na een vaccinatie.

De inbeslagnames vormen een grote tegenslag voor de vaccinatiecampagnes in het Zuid-Europese land.

© ANP 2021
italie
justitie
vaccin
astrazeneca
bijwerkingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi