Marokko verlengt landelijke avondklok met twee weken

marokko
0
15 mrt 20:14
De lockdown en avondklok die sinds 23 december in Marokko gelden worden wederom met twee weken verlengd.

Dat heeft de regering maandag bekend gemaakt. De maatregelen tegen het coronavirus golden aanvankelijk voor een periode van drie weken en zouden na de recente verlenging vandaag worden beëindigd.

De landelijke lockdown omvat een avondklok waardoor het niet toegestaan is om tussen 21.00 uur en 06.00 uur de deur uit te gaan. Ook moeten alle winkels, horeca en supermarkten dagelijks om 20.00 uur de deuren sluiten.

De beslissing werd genomen op basis van de aanbevelingen van de coronacommissie en is in overeenstemming met de coronamaatregelen die andere landen hebben genomen om de uitbraak van nieuwe varianten van het coronavirus te beteugelen.

De vrees voor de verdere verspreiding van gemuteerde varianten van het longvirus leidde afgelopen dagen al tot de verlening van het vliegverbod tussen een aantal Europese landen, waaronder Nederland en België

De landelijke vaccinatiecampagne die eind januari van start ging heeft tot dusver geresulteerd in 4.2 miljoen inentingen, daarvan hebben 1,7 miljoen ook de tweede coronaprik ontvangen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
coronamaatregelen
coronavirus
lockdown
avondklok
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi