FBI sluit terroristisch motief aanslag Nashville uit

buitenland
2
16 mrt '21
Drie maanden na de explosie op eerste kerstdag in Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, heeft de FBI terrorisme als motief uitgesloten.

De man die de aanslag uitvoerde werd "gedeeltelijk gedreven door een totaal van stressfactoren in het leven", waaronder paranoia en "verschillende excentrieke complottheorieën", zei de Amerikaanse federale politiedienst maandag in een verklaring.

Uit hun onderzoek zou blijken dat de man alleen handelde, zelf het voertuig voorzag van een geïmproviseerd explosief en dat tot ontploffing bracht. Hij zou specifiek de locatie en het tijdstip hebben gekozen om impact te hebben, maar de kans op letsel bij omstanders zou klein mogelijk te maken. De explosie gebeurde in het centrum, net voor zonsopgang.

De man die de bom maakte, en later werd geïdentificeerd als de 63-jarige Anthony Warner, stierf door de ontploffing. Drie anderen raakten gewond. Het voertuig stond op straat geparkeerd en speelde een luide opname waarop stond dat de bom binnen 15 minuten zou ontploffen.

De politie was snel ter plaatse en had vlak voor het explosief ontplofte het gebied geëvacueerd.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2021
verenigde staten
fbi
nashville
politie
tennessee
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?