Fnideq: Celstraffen voor demonstranten

marokko
0
16 mrt 19:36
De rechtbank in Tetouan heeft maandag twee personen veroordeeld tot een maand celstraf nadat ze werden gearresteerd tijdens de recente protesten in Fnideq

De twee mannen werden beschuldigd van het aanzetten tot burgerlijke ongehoorzaamheid, het houden van een ongeoorloofde bijeenkomst, het schenden van de noodtoestand en het beledigen van ambtenaren in functie.

In februari werden vier demonstranten veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen na deelname aan de protesten. Het viertal werd dezelfde feiten ten laste gelegd maar kreeg van de rechtbank zes maanden voorwaardelijk opgelegd.

In Fnideq wordt wekelijks gedemonstreerd tegen de sluiting van de grens met de Spaanse enclave Ceuta. Voor velen was de grensovergang een belangrijke inkomstenbron.

Getroffenen hebben de autoriteiten eerder al meermaals gewezen op de precaire omstandigheden waarin ze moeten leven. Na maandenlang wachten op een reactie van de regering ontaardde de situatie in botsingen tussen demonstranten en de politie.

De autoriteiten vrezen dat het protest ook zal overwaaien naar Nador, waar de autoriteiten de grens met de Spaanse enclave Melilla hebben gesloten. Ook daar worden duizenden gezinnen getroffen door de sluiting van de grensovergang. Oproepen om te demonstreren worden onderdrukt door lokale autoriteiten.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
tetouan
fnideq
celstraf
protesten
demonstratie
ceuta
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi