RIVM: Ruim 5900 positieve testuitslagen afgelopen etmaal

algemeen
0
17 mrt '21
Na drie dagen van dalingen is het aantal nieuwe coronagevallen woensdag weer stevig opgelopen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) telde afgelopen etmaal 5974 positieve tests, 1003 meer dan dinsdag.

Vergeleken met een week geleden zijn het er 690 meer. Ook vergeleken met het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen is het aantal nieuwe besmettingen gestegen. In de afgelopen week registreerde het RIVM gemiddeld 5740 besmettingen per etmaal.

Afgelopen zaterdag turfde het RIVM nog meer dan 6400 nieuwe besmettingen, het hoogste aantal sinds half januari. De drie dagen daarna was er iedere keer sprake van een daling.

Sterfgevallen
Het aantal sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met 47. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Dinsdag werden 32 coronadoden gemeld.

In Amsterdam en Rotterdam werden de afgelopen 24 uur, net als dinsdag, de meeste besmettingen vastgesteld. In Amsterdam waren het er 273 en in Rotterdam 219. In Den Haag kregen 165 inwoners een positieve testuitslag. In Tilburg werden 102 nieuwe coronagevallen vastgesteld en in Utrecht 99.

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 1,2 miljoen mensen in Nederland positief getest. Van meer dan 16.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

© ANP 2021
rivm
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?