Figuig: Lokale bevolking ontkent aanwezigheid Marokkaanse leger

marokko
6
17 mrt '21
Het Marokkaanse leger blijkt toch niet aanwezig te zijn in het Oost-Marokkaanse Figuig

Dat zeiden meerdere inwoners van El Arja woensdag tegen nieuwsdienst Medias24. Dinsdag meldde de Marokkaanse pers dat de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) zouden zijn aangekomen in het gebied.

Algerije claimt het grondgebied van de boerderijen nabij de Marokkaans-Algerijnse grens. Het Algerijnse Volksleger heeft vorige week de Marokkaanse boeren in El Arja opgedragen om vóór 17 maart 18.00 uur het gebied te verlaten. Sinds het weekend zijn tientallen boeren uit protest de straat opgegaan.

"Ik had zonder problemen toegang tot mijn boerderij, die ik vandaag uiterlijk 18 uur moet verlaten. Ik heb ter plaatse geen Marokkaanse leger gezien", zei Abdelmalek Boubekri, één van de boeren in het gebied, vandaag tegen Medias24.

In een verklaring van de provincie erkennen de lokale autoriteiten het bestaan ​​van het probleem, maar benadrukken dat de verzoeken van de Algerijnse autoriteiten "tijdelijk en cyclisch" zouden zijn. De verklaring volgde nadat de gouverneur dinsdag een ontmoeting had met de getroffen boeren en andere leden van de gemeenschap.

De lokale autoriteiten zouden daarbij "alle opties openhouden" om de exploitanten van de landbouwgronden bij te staan en hun "omstandigheden te verzachten", aldus het persbericht.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
el arja
figuig
boeren
algerije
evacuatie
leger
far
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?