Marrakech: voorwaardelijke celstraf voor zangeres Cheikha Trax

marokko
0
21 mrt 21:47
De rechtbank in Marrakech heeft vrijdag zangeres Cheikha Trax en haar moeder veroordeelt tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.

Ook moet het tweetal elk een geldboete betalen van 1.000 DH (€ 93) bovenop het reeds betaalde geldbedrag van 5.000 DH (€ 465) voor de borgtocht.

Fatima Zahraa, zoals zangeres Cheikha Trax in het echt heet, werd begin dit jaar gearresteerd wegens het houden van een verlovingsfeest.
De artieste vierde haar verloving in haar woning in de wijk Riad Al-Salam in Gueliz, Marrakech, in het gezelschap van 37 genodigden. Door de maatregelen tegen het coronavirus is het organiseren van bijeenkomsten zoals trouw-, en verlovingsfeesten echter niet toegestaan.

De politie onderbrak het feest en deelde coronaboetes ten hoogte van 300 DH (€ 28) uit aan alle aanwezigen, waaronder gasten, bedieningspersoneel en leden van de muziekband.

Het incident zorgde begin dit jaar voor boze reacties onder fans van Cheikha Trax. Ze bekritiseerden haar voor het overtreden van de preventiemaatregelen tegen COVID-19. Anderen vonden de reactie van de politie "overdreven" en zijn van mening dat "mensen van het leven moeten genieten".

© MAROKKO.NL 2021
marokko
marrakech
trouwfeest
bruiloft
arrestatie
cheikha trax
zangeres
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi