RTL haalt satirische LuckyTV-video met Bilal Wahib offline

algemeen
56
26 mrt 13:12
RTL heeft de LuckyTV-video van donderdagavond met daarin Bilal Wahib offline gehaald. Dat bevestigt een woordvoerder van RTL na berichtgeving van RTL Boulevard.

Bij veel twitteraars viel de video donderdagavond niet in de smaak. In de LuckyTV, die altijd wordt uitgezonden na een uitzending van Beau of Jinek, is Wahib rappend te zien.

Hij zingt daarin over zijn livestream met een minderjarige jongen op Instagram waarin hij de jongen vraagt tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien. "Laat je piemel zien. Ik zweer het, het was een grap, geen kinderporno", luidt een van de teksten. De satirische video's worden in elkaar gezet door Sander van de Pavert.

Twitteraars noemen de video "onsmakelijk", "respectloos" en "walgelijk". Eigenlijk zou Wahib donderdagavond aanschuiven bij Beau aan tafel, maar hij zegde dat uiteindelijk af omdat het slachtoffer en zijn familie daar om hadden gevraagd. Die wens respecteerde Wahib.

Spijt
Via zijn advocaat liet Wahib woensdag weten "vreselijk veel spijt" van zijn "onbezonnen, totaal misplaatste grap" te hebben. Diverse partijen trokken woensdag hun handen van Wahib af. Zo zette TopNotch, zijn platenlabel, alle activiteiten stil en haalde NPO Zapp hem van het programma Teenage Boss, dat hij presenteerde. Ook oude afleveringen van het programma zijn offline gehaald.

Eva Jinek distantieerde zich kortgeleden van een uiterst kritische bijdrage van cabaretier Martijn Koning over Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet in de uitzending. Baudet was ook te gast en verliet voortijdig het programma.

© ANP 2021
bilal wahib
thierry baudet
rtl
streaming media
instagram
sander van de pavert
top notch
platenlabel
npo zapp
eva jinek
martijn koning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi