Denemarken sluit aan bij actie Oranje voor veranderingen in Qatar

sport
1
27 mrt '21
De Deense voetballers sluiten aan bij de actie die het Nederlands elftal heeft opgezet om aandacht te vragen voor de situatie van arbeidsmigranten in Qatar.

Denemarken komt zondag bij de thuiswedstrijd in de WK-kwalificatie in Herning tegen Moldavië met een statement.

De spelers van Oranje doen dat zaterdagavond in Amsterdam, als ze het opnemen tegen Letland. De Nederlandse voetballers denken dat actie pas zin heeft als ze dat collectief doen. De KNVB is daarom met meerdere landen in gesprek gegaan.

De voetbalploegen van Noorwegen en Duitsland lieten de voorbije dagen in de WK-kwalificatie met boodschappen op T-shirts al van zich horen over de situatie in Qatar, waar gastarbeiders onder zware omstandigheden moeten werken en niet kunnen terugvallen op goede arbeidsrechten.

"De beslissing om het WK in Qatar te houden is verkeerd geweest en controversieel, aangezien het land grote uitdagingen heeft op het gebied van mensenrechten voor arbeidsmigranten en de duurzaamheid van al die nieuw te bouwen stadions die na het WK mogelijk leeg komen te staan", zegt directeur Jakob Jensen van de Deense bond.

"Wij waren niet betrokken bij dat besluit. We willen bijdragen aan het creëren van veranderingen in Qatar, samen met andere voetbalbonden, sportfederaties en iedereen die een bijdrage wil leveren. We kunnen alleen voor verbeteringen en veranderingen in Qatar zorgen als we samenwerken."

© ANP 2021
denemarken
qatar
wk2022
mensenrechten
noorwegen
duitsland
moldavië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi