Marokko verlengt landelijke avondklok met twee weken

marokko
0
29 mrt 19:13
De lockdown en avondklok die sinds 23 december in Marokko gelden worden wederom met twee weken verlengd.

Dat heeft de regering maandag bekend gemaakt. De maatregelen tegen het coronavirus golden aanvankelijk voor een periode van drie weken en zouden na de recente verlenging vandaag worden beëindigd.

De landelijke lockdown omvat een avondklok waardoor het niet toegestaan is om tussen 21.00 uur en 06.00 uur de deur uit te gaan. Ook moeten alle winkels, horeca en supermarkten dagelijks om uiterlijk 20.00 uur de deuren sluiten.

De beslissing werd genomen op basis van de aanbevelingen van het wetenschappelijk comité van het zorgministerie en is onderdeel van de proactieve maatregelen om verspreiding van met name gemuteerde varianten van het coronavirus te beperken.

Premier Saad Eddine El Othmani waarschuwde zaterdag voor een derde coronagolf. De regeringsleider meldde op Twitter dat het aantal kritische besmettingsgevallen de afgelopen dagen was opgelopen tot 72.

De vrees voor de verdere verspreiding van gemuteerde coronavarianten leidde eerder vandaag al tot de uitbreiding van het vliegverbod.

Met de recente opschorting van de luchtverbindingen met Spanje en Frankrijk heeft het land tot dusver het vliegverkeer met 39 landen stilgelegd, waaronder Nederland en België. Frankrijk en Spanje dienden tot dusver als vluchtroute voor Nederlanders en Belgen die door de vliegbeperking vast zijn komen te zitten in Marokko.

De landelijke vaccinatiecampagne die eind januari van start ging heeft inmiddels geresulteerd in 4.3 miljoen inentingen, daarvan heeft 3,45 miljoen ook de tweede coronaprik ontvangen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
coronamaatregelen
coronavirus
lockdown
avondklok
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi