Marokko: Premier El Othmani waarschuwt voor derde coronagolf

marokko
0
27 mrt 11:29
De Marokkaanse premier Saad Eddine El Othmani heeft via Twitter gewaarschuwd voor het dreigende gevaar van een derde coronagolf

De regeringsleider meldde op Twitter dat het aantal kritische besmettingsgevallen de afgelopen dagen is opgelopen tot 72.

Volgens de premier is de toename reden genoeg om extra waakzaam te zijn om een derde coronagolf te voorkomen. Enkele minuten later plaatste de premier een andere Tweet waarin hij het belang van de vaccinatiecampagne benadrukte.

In zijn Tweet meldt de regeringsleider dat het AstraZeneca vaccin voor 79 procent effectief blijkt te zijn. Ook zou het Brits-Zweedse vaccin de kans op ziekenhuisopname verminderen met 100%.

Volgens de premier is een vaccin tegen het coronavirus de enige hoop om de pandemie te boven te komen.

Het inentingsprogramma was eind januari begonnen en heeft inmiddels geresulteerd in meer dan 4,2 miljoen inentingen, daarvan heeft meer dan 3,3 miljoen inmiddels ook de tweede en tevens laatste coronaprik ontvangen.

Het tempo van de vaccinatiecampagne lijkt echter te stagneren nu de voorraad beschikbare vaccins steeds meer uitgeput raakt. Marokko heeft in totaal 8,5 miljoen vaccins ontvangen, waarvan zeven miljoen van AstraZeneca en de rest van het Chinese Sinopharm.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
saad eddine el othmani
coronagolf
coronavirus
twitter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi