RAM: dinsdag meer vluchten met Spanje en Frankrijk

marokko
2
29 mrt 21:20
De nationale luchtvaarmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) zal dinsdag méér vluchten naar en van Spanje en Frankrijk aanbieden.

De extra vluchten zijn bedoeld zodat reizigers huiswaarts kunnen keren voordat het vliegverkeer met de twee Europese landen vanaf woensdag wordt stilgelegd.

De buitengewone passagiersvluchten zullen volgens RAM worden onderworpen aan versterkte controles, "in overeenstemming met het gezondheidsprotocol zoals opgesteld door Marokkaanse autoriteiten", leest de verklaring.

De Marokkaanse autoriteiten besloten maandag om vluchten van en naar Frankrijk en Spanje op te schorten. De twee landen dienden tot dusver als vluchtroute voor Europeanen die door de vliegbeperking vast zijn komen te zitten in Marokko.

Naast Frankrijk en Spanje heeft Marokko momenteel de luchtverbinding met 37 landen opgeschort als onderdeel van de proactieve maatregelen om verspreiding van met name gemuteerde varianten van het coronavirus te beperken.

De regering besloot vandaag de coronamaatregelen en landelijke avondklok met nog eens twee weken te verlengen.

Premier Saad Eddine El Othmani waarschuwde zaterdag al voor een derde coronagolf. De regeringsleider meldde op Twitter dat het aantal kritische besmettingsgevallen de afgelopen dagen was opgelopen tot 72.

In Marokko wordt gevreesd dat de beperkende maatregelen ook tijdens de vastenmaand Ramadan zullen blijven gelden.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
frankrijk
spanje
vliegverbod
royal air maroc
ram
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi