Militaire delegatie Emiraten aangekomen in Marokko

marokko
7
29 mrt '21
Een militaire delegatie uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is maandag aangekomen in Marokko.

De Emiraatse delegatie, onder leiding van generaal-majoor Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi, werd in Marokko opgevangen door afgevaardigde van het Ministerie van Abdellatif Lodi (Defensie) en de generaal van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) Abdelfattah Louarak.

De besprekingen tussen Marokko en de VAE zijn er op gericht de militaire samenwerking tussen de twee landen te versterken.

De huidige militaire samenwerking tussen FAR en de strijdkrachten van de Emiraten wordt geregeld door een kaderovereenkomst, ondertekend in mei 2006. De huidige overeenkomst betreft echter voornamelijk de opleidingstrajecten voor militair personeel en de uitwisseling van operationele, technische en materiële ondersteuning.

De militaire samenwerking tussen Marokko en de VAE stond sinds 2019 op een laag pitje als gevolg van de diplomatieke en politieke crisis tussen Marokko en de Emiraten.

Ondanks die koude betrekkingen besloot defensieminister Lodi om toch deel te nemen aan de Internationale Defensiebeurs IDEX-NAVDEX in Abu Dhabi.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
emiraten
vae
militaire delegatie
hamad mohammed thani al rumaithi
abdellatif lodi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?