Marokko: Reizigers uit Spanje en Frankrijk zijn vandaag vrijgesteld van PCR-test

marokko
0
30 mrt '21
Passagiers uit Spanje en Frankrijk die op dinsdag 30 maart voor middernacht aankomen in Marokko hoeven voor vertrek geen PCR-test te laten zien.

Dat melden luchtvaartmaatschappijen Royal Air Maroc (RAM) en Air Arabia Maroc vandaag.

De PCR-tests zullen bij aankomst op Marokkaanse luchthavens worden uitgevoerd door zorgpersoneel van het Ministerie van Volksgezondheid. De bijzondere vrijstelling is bedoeld om reizigers de gelegenheid te geven om huiswaarts te keren voordat het vliegverkeer om middernacht wordt stilgelegd.

De Marokkaanse autoriteiten besloten maandag om vluchten van en naar Frankrijk en Spanje op te schorten. De maatregel is bedoeld om verspreiding van met name gemuteerde varianten van het coronavirus te beperken.

Naast Frankrijk en Spanje heeft Marokko momenteel de luchtverbinding met 37 landen opgeschort. De twee landen dienden tot dusver als vluchtroute voor Europeanen die door de vliegbeperking vast zijn komen te zitten in Marokko.

Na de aankondiging maakte RAM bekend dat er extra vluchten zullen worden ingezet om reizigers de gelegenheid te geven huiswaarts te keren. RAM heeft dinsdag meer dan 40 extra vluchten met Frankrijk en Spanje ingezet.

De vrijstelling voor de PCR-test is bedoeld om geen extra vertraging te veroorzaken op het vliegveld en omdat het voor velen te laat was om nog een PCR-test te laten uitvoeren.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
inreisvoorwaarden
royal air maroc
ram
spanje
frankrijk
coronatest
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?