Tanger: 30 jaar cel voor pedofiele fqih

marokko
60
2 apr 22:00
De rechtbank in Tanger heeft donderdag een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar vanwege de verkrachting van meerdere kinderen

De veroordeelde man was werkzaam als onderwijzer bij een koranschool in de gemeente Melloussa (provincie Fahs-Anjra) in de regio Tanger en werd in september vorig jaar gearresteerd.

De openbare aanklager bevestigde eerder al dat de man werd opgepakt nadat twee klachten werden ingediend over de verkrachting van zes minderjarigen. Na zijn arrestatie zou hij het misbruik van ten minste vijf kinderen hebben bekend.

De fqih is een getrouwde man met kinderen en was vóór zijn aanstelling in de koranschool in Tanger een imam in de regio Al Hoceima.

De aanrandingen begonnen naar verluidt zeven jaar geleden. Eén van de slachtoffers, een leerlinge van de Koranschool, durfde in september pas haar verhaal te vertellen.

De onthulling zorgde wederom voor woede en verontwaardiging vanwege de toename van pedofiliezaken in Marokko. Juristen en mensenrechtenactivisten hebben de autoriteiten opgeroepen de strijd tegen kindermisbruik en pedofilie op te voeren.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
tanger
fahs-anjra
al hoceima
pedofiel
fqih
koranschool
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi