PSV-aanvoerder Dumfries wil wel met Ihattaren over emoties praten

sport
0
4 apr 18:21
Denzel Dumfries wil van Mohamed Ihattaren weten waarom hij zondag na de 3-0 van Heracles Almelo reageerde zoals hij deed.

"Niemand die mij kapot krijgt", schreeuwde de ingevallen middenvelder nadat hij in blessuretijd op fraaie wijze de derde treffer voor zijn rekening nam.

"Ik ben best bereid om het daar met hem over te hebben", zei Dumfries, aanvoerder van PSV. "Het is emotie, misschien zegt hij achteraf dat het niet slim was. Ik vind de manier waarop hij het doelpunt maakt en zijn voeten laat spreken het belangrijkst. Daar moet de focus op liggen."

Ihattaren kwam dit seizoen al twee keer in aanvaring met trainer Roger Schmidt en moet het de laatste weken vooral van invalbeurten hebben.

"Het was een fantastisch doelpunt. Ik ben zelf na een doelpunt wat rustiger. Hij is wat jonger en zijn emoties komen er op zo'n moment uit. Ik roep 'm wel even bij me om te horen wat er door hem heen ging. Ik denk dat hij op dit moment op trainingen laat zien dat er een stijgende lijn in zit. Dat moet hij vasthouden. Daar focussen we ons op.", aldus Dumfries.

Doelpunten
Dumfries was niet helemaal tevreden met de 3-0. "Het is jammer dat we de score niet verder konden uitbreiden. Ik had wel het gevoel dat dat had gekund vandaag. We zijn vergeten onszelf te belonen met meer doelpunten."

PSV en AZ hebben na 28 speelronden evenveel punten en strijden achter Ajax om de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Dumfries: "Wie er tweede wordt? PSV."

© ANP 2021
mohamed ihattaren
afc ajax
psv
denzel dumfries
roger schmidt
heracles almelo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi