Marokko overlegt met Spaanse rederijen over zomervakantie-campagne Marhaba 2021

marokko
0
5 apr 20:50
In voorbereiding op de jaarlijkse welkomstoperatie voor Marokkaanse diaspora zijn Marokkaanse havenautoriteiten gestart met de voorbereiding van een vlootplan voor het zomerseizoen 2021.

De overleggen die momenteel gaande zijn hebben betrekking op de "coördinatie op technische en logistiek vlak", meldt persbureau EFE.

Voorlopig hebben Marokkaanse autoriteiten de welkomstoperatie nog niet officieel aangekondigd en ook vanuit Spaanse zijde is vooralsnog nog niks formeels bekend gemaakt over de zogenaamde Paso del Estrecho (OPE).

Vorige maand schreef de Spaanse pers al dat de voorbereidingswerkzaamheden zouden zijn begonnen. De pers citeerde daarbij het hoofd van de Spaanse havenautoriteit Gerardo Landaluce.

Volgens Landaluce is de huidige epidemiologische situatie en de verwachtingen rondom het beheer van de pandemie in beide landen "aanzienlijk verbeterd", in vergelijking met de situatie vorig jaar.

Marhaba 2020
De grootschalige welkomstoperatie werd in coronajaar 2020 geannuleerd door de uitbraak van het longvirus COVID-19. Europese Marokkanen (MRE) vragen zich af of de campagne dit jaar wel door zal gaan. Een annulering zou betekenen dat veel Marokkanen uit Europa een zomervakantie in het vaderland wederom zullen moeten overslaan.

Slechts enkele maritieme lijnen bleven vorig jaar operationeel voor passagiers; de ferry die Tanger verbindt met het Franse Sète en het Italiaanse Genua. Overtocht was enkel mogelijk op voorwaarde van een PCR-test. De veerdiensten verliepen chaotisch en zorgden voor lange files. Ook kwamen honderden passagiers vast te zitten op de ferry nadat het longvirus werd aangetroffen bij enkele passagiers.

In cijfers vertegenwoordigt de jaarlijks terugkerende oversteek de grootste reisbeweging van mensen en voertuigen tussen twee continenten ter wereld. In 2019 kwamen 3.340.045 passagiers en 760.215 voertuigen op deze manier het land binnen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
spanje
marhaba 2021
coronavirus
algeciras
tanger
ceuta
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi