Koning Mohammed VI condoleert nabestaanden Haja El Hamdaouia

marokko
35
5 apr 19:47
Koning Mohammed VI heeft de nabestaanden van de maandag overleden zangeres Haja El Hamdaouia gecondoleerd met het verlies

El Hamdaouia overleed maandagochtend op 91-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie.

In zijn persoonlijke boodschap bevestigt de Marokkaanse koning "met grote emotie en diep verdriet" het nieuws van het overlijden te hebben vernomen. "Moge de Almachtige haar Zijn Heilige barmhartigheid schenken en haar welkom heten in Zijn uitgestrekte Paradijs", aldus de monarch.

De koning sprak lovende woorden over het muzikale repertoire van de iconische zangeres. El Hamdaouia heeft een "onmisbare stempel achtergelaten op de nationale artistieke scène". Ook herinnerde de koning aan het vurig patriottisme van de zangeres door het gebruik van de l'Aita al Marsaouia, één van de meest populaire stijlen van Marokkaanse traditionele muziek.

El Hamdaouia heeft altijd veel liefde getoond voor de Alawitische troon. Ze werd de favoriete zangeres van het koninklijk paleis tijdens het bewind van drie koningen; Mohammed V, Hassan II en Mohammed VI. Ze trad op tijdens het huwelijk van koning Mohammed VI en zijn broer Prins Al-Rashid.

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
haja el hamdaouia
condoleance
mohammed vi
overlijden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi