Steunbetuiging van koning Mohammed VI aan Jordaanse koning Abdullah II

marokko
1
5 apr 16:33
Koning Mohammed VI heeft zondag een telefoongesprek gevoerd met de Jordaanse koning Abdullah II om zijn volledige steun aan Jordanië te herhalen

Ook het Marokkaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een persbericht uitgegeven om steun te betuigen aan de stabiliteit en veiligheid in Jordanië.

In het telefoongesprek informeerde koning Mohammed VI naar de situatie in Jordanië naar aanleiding van berichten over een poging tot staatsgreep.

De Marokkaanse koning hernieuwde zijn volledige solidariteit met koning Abdullah II en sprak zijn steun uit voor al zijn beslissingen om de stabiliteit en veiligheid in zijn land te verzekeren. Het telefoongesprek weerspiegelt de "sterke historische familiebanden tussen de twee koninklijke families", leest de verklaring van het koninklijk kabinet.

Behalve Marokko spraken ook andere landen hun steun uit voor de Jordaanse vorst, waaronder de Europese Unie, de Verenigde Staten, Egypte en Saoedi-Arabië.

Staatsgreep
Zeker veertien mensen zijn dit weekend in Jordanië gearresteerd om veiligheidsredenen, meldt vicepremier Ayman Safadi zondag. Het gaat onder meer om voormalig kroonprins Hamza bin Hussein, een halfbroer van Abdullah, die met steun van een twintigtal anderen mogelijk een staatsgreep zou hebben voorbereid.

Volgens Safadi had de prins contact met buitenlandse partijen over een complot om het land te destabiliseren en werd hij al enige tijd in de gaten gehouden.

De prins staat nu onder huisarrest vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij het complot. Prins Hamza ontkende de aantijgingen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
jordanië
staatsgreep
mohammed vi
abdullah ii
hamza bin hussein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi