Dat heeft de procureur-generaal in de Jordaanse hoofdstad Amman bepaald. De halfbroer van koning Abdullah wordt door de regering beschuldigd van samenzwering om de veiligheid van het land te destabiliseren.
De officier van justitie meldt dat de publicatie van "alles wat met dit onderzoek te maken heeft" in dit stadium van het lopende onderzoek is verboden. Het verbod geldt ook voor sociale media en beelden met betrekking tot de zaak.
In het onderzoek zijn tot dusver bekend zeker zestien arrestaties verricht. De 41-jarige prins zou met hen en buitenlandse partijen hebben samengewerkt om de veiligheid in Jordanië te ondermijnen.
Ontkenning
Hamza ontkent betrokken te zijn bij een samenzwering tegen de koning en wordt daarin gesteund door zijn moeder, de voormalige koningin Noor. De weduwe van koning Hussein zegt dat er sprake is van laster.
Hamza beloofde maandag, nadat hij door de veiligheidsdiensten was gehoord en twee dagen na het begin van zijn huisarrest, trouw aan de koning en de grondwet. In een verklaring die door het koningshuis naar buiten werd gebracht, zei hij "altijd steun en toeverlaat te zullen zijn voor zijne majesteit de koning en zijn kroonprins".
Kritiek besturing
De prins uitte kort daarvoor nog kritiek op de manier waarop het land wordt bestuurd. Volgens hem zijn de leiders van het land corrupt en vinden ze hun eigen belangen belangrijker dan die van het publiek.
Hamza was de eerste in lijn van troonopvolging, totdat koning Abdullah hem die positie in 2004 afnam. De huidige koning benoemde later zijn oudste zoon tot kroonprins.
Steun
Buurlanden en bondgenoten van Jordanië spraken hun solidariteit uit met koning Abdullah over de veiligheidsmaatregelen in zijn koninkrijk. Koning Mohammed VI van Marokko heeft zondag een telefoongesprek gevoerd met de Jordaanse koning om zijn volledige steun aan Jordanië te herhalen.
Ook andere landen hun steun uit voor de Jordaanse vorst, waaronder de Europese Unie, de Verenigde Staten, Egypte en Saoedi-Arabië.