Tanger: nieuw adviesorgaan om legalisering cannabis te ondersteunen

marokko
2
6 apr 20:54
In Tanger is een nieuw wetenschappelijk adviesorgaan in het leven geroepen ter ondersteuning van de implementatie van het wetsvoorstel om mediwiet te legaliseren

De nieuwe vereniging bestaat uit artsen, apothekers, advocaten, economen en journalisten, meldt het kersversie adviesorgaan in een persbericht.

De primaire taak van het adviesorgaan is om het maatschappelijk belang te waarborgen middels de uitvaardiging van een geavanceerde wet waarin rekening wordt gehouden met de wetenschappelijke en medische aspecten van de voorgenomen cannabislegalisering.

De vereniging heeft slechts een adviserende rol en zal zich bezighouden met opstellen van rapporten die wetenschappelijk onderbouwd zijn en waarbij rekening wordt gehouden met het industriële, economische, therapeutisch (medisch) en maatschappelijke gevolgen van het wetsvoorstel.

"We hopen te profiteren van de ervaringen van landen die ons hierin zijn voorgegaan", zegt Redouane Rabii, hoogleraar geneeskunde aan de Mohammed VI Universiteit van Casablanca en coördinator van het adviesorgaan.

De werkzaamheden van de instantie zal betrekking hebben op de Marokkaanse wetgever, betrokken boeren, fabrikanten en geldschieters die van plan zijn te investeren in de veelbelovende sector.

Marokko is een van de grootste cannabisproducenten ter wereld en kan aanzienlijke voordelen halen uit de productie en belasting van het geroemde maar omstreden product. De Marokkaanse regering behandelde eind februari het wetsvoorstel om de teelt, export en verkoop van medicinale wiet te legaliseren.

Doel van de legalisering is niet alleen om de landbouwers te steunen, maar ook drugssmokkelaars de wind uit de zeilen te nemen. Er komt een agentschap dat toezicht houdt op productie, transport en verkoop van cannabis.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
tanger
cannabis
mediwiet
legalisering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi