Juridische stappen en boze sponsors na controversiële video Algerijnse acteur die Marokkaanse vrouwen beledigt (video)

marokko
6
6 apr 22:11
De politie in Marrakech heeft maandag de Frans-Algerijnse acteur Brahim Bouhlel en zijn handlangers opgeroepen voor verhoor

De oproep van de gerechtelijke politie komt nadat het drietal een video online deelde waarin ze Marokkaanse vrouwen en kinderen beledigden.

In de video is te zien hoe Bouhlel en twee anderen (Hedi Bouchenafa en social media influencer Zbarbooking) beweren hoe makkelijk het is om Marokkaanse vrouwen te betalen voor seksuele handelingen. Het drietal is op vakantie in Marrakech en haalde in de video allerlei negatieve stereotypen jegens Marokkaanse vrouwen naar voren. "Wat ik hier leuk vind, is al die puinhoop waarvoor ik slechts 100 DH betaal".

De Marokkaanse Advocatenclub (CAM) had daarop de rechtbank verzocht een zaak te openen tegen het drietal. "De Club van Advocaten in Marokko veroordeelt krachtig de laffe, hatelijke, verachtelijke en racistische uitlatingen tegen Marokkaanse kinderen die zijn geuit door pseudo-influencers en pseudo-humoristen en besluit daarom een ​​dossier in te dienen.", aldus CAM-voorman Mourad Elajouti op Twitter.

De beelden zorgden ook in thuisland Frankrijk voor ophef, waarna de Frans-Algerijnse komiek excuses aanbood op Instagram. Desondanks zet de rechtbank in Marrakech de hoorzittingen voort.

Mogelijke aanklachten zijn onder meer artikel 431-1 van het Wetboek van Strafrecht en artikel 447-1 op basis van "aanzetten tot haat" en "opnemen en publiceren van een video zonder toestemming van de betrokkene". Beiden zijn onderworpen aan lange gevangenisstraffen van maximaal drie jaar en hoge boetes tot 50.000 DH (€ 4.600).

Afgezien van juridische complicaties hebben sponsors als Adidas en mediabedrijf 2M afstand gedaan van Bouhlel. De acteur zou zaterdagavond aanwezig zijn bij 2MInteractive, maar de show werd geannuleerd. De officiële pagina voor Adidas Paris heeft op Twitter een verklaring gepubliceerd waarin ze zeggen de samenwerking te heroverwegen.

"Adidas verzet zich krachtig tegen alle vormen van onverdraagzaamheid, discriminatie en seksisme. We doen er alles aan om van sport een ruimte te maken waar iedereen volledig wordt geaccepteerd. In de herinnering dat geen enkel contract het merk aan Brahim Bouhlel bindt, verbindt Adidas zich ertoe de samenwerking met hem te heroverwegen."

© MAROKKO.NL 2021
marokko
marrakech
algerije
frankrijk
brahim bouhlel
hedi bouchenafa
zbarbooking
adidasparis
2m
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi