Gemoederen lopen op tijdens verhoor kroongetuige Mocromaffia

algemeen
2
7 apr 15:19
Het verhoor van kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo is woensdagmiddag ontaard in een felle discussie tussen de rechtbank, enkele verdachten, advocaten, het Openbaar Ministerie en de kroongetuige zelf.

De gemoederen liepen hoog op toen het de beurt was aan verdachte Mohamed R. om vragen te stellen. R. hoopt de kroongetuige te kunnen ontmaskeren als leugenaar. Voorheen waren de twee goede vrienden van elkaar.

R. probeerde B. het vuur aan de schenen te leggen met een reeks vragen over onder meer oplichtingspraktijken en in brand gestoken auto’s. Het doel van R.s vragen was om aan te tonen dat er geen sprake is van een grote drugsbende, wat de kroongetuige zegt en het OM meent. Waarom zou B. zich anders bezighouden met dit soort kruimeldiefstal, aldus R.

Ergernis
B. trok bij herhaling de relevantie van de vragen in twijfel, tot ergernis van R., of hij beriep zich op zijn verschoningsrecht. Dat is de getuige toegestaan, als het gevaar bestaat dat hij zich met antwoorden strafrechtelijk in de problemen brengt.

Kroongetuige B. heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat hij goed van de tongriem is gesneden en zijn mannetje staat, ook als het er stevig aan toegaat in de ondervraging. B. deinst er ook niet voor terug om andere procesdeelnemers terecht te wijzen, tot aan de rechtbankvoorzitter toe. Die verweet hij dat hij niet zou weten waarover de kroongetuige wel verplicht is te verklaren en waarover niet.

Pauze
De voorzitter laste een pauze in om de rust in het proces te laten weerkeren.

Het verhoor van B. is na woensdag nog niet voorbij. Vrijdag krijgen hoofdverdachte Ridouan Taghi en zijn advocaat Inez Weski de gelegenheid hem aan een verhoor te onderwerpen. Het is de verwachting dat ook dat met het nodige rumoer zal verlopen.

Taghi heeft B. al meermalen uitgemaakt voor leugenaar. B. heeft zeer belastende verklaringen over hem afgelegd. Ook maandag zal B. nog worden gehoord.

© ANP 2021
inez weski
marengo
nabil b
mocromaffia
ridouan taghi
openbaar ministerie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi