Tanger: Hoger beroep bevestigt doodstraf voor pedofiel en kindermoordenaar

marokko
0
7 apr 16:34
De rechtbank in Tanger heeft vandaag in hoger beroep de doodstraf tegen de verkrachter en moordenaar van de 11-jarige Adnane Bouchouf bevestigd

De 24-jarige man kreeg begin januari de doodstraf opgelegd. Hij werd vervolgd voor moord, ontvoering van een minderjarige, gedwongen opsluiting en gewelddadige verkrachting. Ook werd hij veroordeeld wegens het onteren, verminken en begraven van het stoffelijk overschot van het minderjarige slachtoffer.

De rechtbank bekrachtigde ook de uitspraak tegen drie huisgenoten. Die kregen eerder vier maanden celstraf opgelegd omdat ze hadden nagelaten de gezochte verdachte aan te geven bij de autoriteiten.

Agenten vonden in september 2020 het levenloze lichaam van Adnane nabij zijn ouderlijk huis in Tanger. Adnane verdween enkele dagen daarvoor nadat zijn ouders naar buiten stuurden voor een boodschap. De jongen keerde niet terug naar huis en verdween spoorloos.

Het nieuws over de dood van Adnane zorgde in september vorig jaar voor veel ophef in binnen- en buitenland. De moordzaak domineerde de krantenkoppen en plaatste de problematiek rondom kindermisbruik op de politieke agenda.

De brute moord op Adnane heeft de vraag doen rijzen of de doodstraf opnieuw moet worden toegepast in Marokko. Marokko heeft de doodstraf sinds 1993 niet meer uitgevoerd.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
tanger
doodstraf
hoger beroep
adnane bouchouf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi