Canada: vrijspraak voor politieagent die moslim doodde

buitenland
0
7 apr 19:19
De politieagent in het Canadese Ontario die een 62-jarige moslim neerschoot en doodde, zal niet worden vervolgd.

Dat meldden Canadese media. In juni vorig jaar werd Ejaz Ahmed Choudry twee keer in de borst geschoten door de politie toen hij zich in een "crisis" bevond, zoals beschreven door de betrokken agente Sarah Patten. 

De Canadees van Pakistaanse komaf was gewapend met een keukenmes van 20 cm toen de politie arriveerde en hem opdroeg het wapen te laten vallen. Het slachtoffer was vader van vier en leed aan schizofrenie.

De directeur van de Special Investigations Unit (SIU) Joseph Martino besloot dat de officier die de schoten afvuurde "in alle redelijkheid" handelde, meldde CBC News dinsdag. De agenten ter plaatse dachten dat de man het risico liep zichzelf te verwonden, zei Martino. 

De advocaat beweert dat Choudry het Engels niet goed verstond, eraan toevoegend dat het slachtoffer werd gedood binnen enkele seconden nadat de politie het appartement was binnengekomen. De familie is "diep teleurgesteld" door de beslissing.

"Ejaz heeft geen misdaad gepleegd", zegt de advocaat van de nabestaanden. "Hij verdiende dit niet". Het slachtoffer was zijn medicijnen kwijtgeraakt en leed aan een aanval.

© MAROKKO.NL 2021
canada
ontario
politie
ejaz ahmed choudry
vrijspraak
schizofrenie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi