Tweede fase bouwwerkzaamheden haven Tanger-Med van start

marokko
1
7 apr 20:05
De tweede fase van de bouwwerkzaamheden aan de haven van Tanger-Med zijn van start gegaan.

APM Terminals, een gerenommeerde containerterminaloperator, kondigde begin april aan dat de bouwwerkzaamheden zijn gestart.

In de eerste fase van de ontwikkeling van de terminal werd een kade van 1200 meter gebouwd. De tweede ontwikkelingsfase zal de kade met 400 meter verlengen tot een totaal van 1.600 meter.

Met de verlening wordt de doorvoercapaciteit van de terminal met ruim een miljoen TEU (1 TEU is een container van 20 voet lang) uitgebreid. De totale capaciteit van de terminal wordt daarmee verhoogd naar 5 miljoen TEU.

De tweede fase begint na een investering van 7,2 miljard DH (€ 675 miljoen) door het bedrijf Maersk. "Deze nieuwe investering is een belangrijke stap in het langetermijnpartnerschap tussen Marokko en Maersk en bevestigt onze toewijding om een ​​belangrijke overslaghub in de Middellandse Zee te vestigen.", meldt APM Terminals in een persbericht.

De haven van Tanger-Med wordt beschouwd als één van de technologisch meest geavanceerde APM-haventerminals in Afrika en de eerste geautomatiseerde containerterminal op het continent.

Ondanks de uitbraak van het coronavirus overhandigde het Tanger-Med Complex vorig jaar in totaal 5.771.221 TEU, een stijging van 20% ten opzichte van 2019. De haven staat daarmee in de wereldwijde top 25.

De opkomst van het havencomplex, dat zich inmiddels heeft gevestigd als de belangrijkste containerhaven in het Middellandse-Zee gebied, doet de activiteit van naburige havens verbleken, zo ook de haven van het Spaanse Algeciras. Waar de haven van Tanger-Med tien jaar geleden nog niet werd beschouwd als "grote concurrent" wordt deze nu gezien als één van de belangrijkste knooppunten van Marokko en één van de drukste havens van de regio.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
tanger-med
haven
apm terminals
maersk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi