Charges en arrestaties: politie grijpt in bij lerarenprotest in Rabat (video)

marokko
0
7 apr 15:27
Een demonstratie in Rabat liep volledig uit de hand, de politie heeft meerdere charges en tientallen arrestaties uitgevoerd.

Ondanks het verbod deden dinsdag honderden leerkrachten mee aan het protest.

De nationale onderwijsvakbond veroordeelt het optreden en het "systematische geweld" van de politie en roept op tot de "onmiddellijke vrijlating" van de ruim 20 opgepakte leraren.

De vakbond houdt de staat, de regering en het ministerie verantwoordelijk voor het disfunctioneren van het onderwijssysteem en waarschuwt voor de "desastreuze gevolgen voor openbare scholen en de toekomst van Marokkaanse studenten".

De lokale autoriteiten in Rabat hadden maandag in een persbericht gewaarschuwd voor het "ongeoorloofde protest". Volgens de autoriteiten zijn bijeenkomsten op de openbare weg een overtreding van de noodtoestand en in strijd met de coronamaatregelen.

De politieverklaring was een reactie op verschillende oproepen om deel te nemen aan de demonstratie die werd georganiseerd door de 'Nationale Coördinatie van leraren gedwongen tot contractualisering', en gepland stond voor dinsdag en woensdag.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
demonstratie
protest
leraren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi