Marokko: nieuwe veiligheidsvoorschriften bij toediening AstraZeneca-vaccin

marokko
0
8 apr 17:15
Zorgautoriteiten in Marokko hebben maatregelen genomen om de waakzaamheid te vergroten bij de toediening van het AstraZeneca-vaccin.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft nieuwe protocollen ingevoerd met instructies die verband houden met het gebruik van het coronavaccin.

Zo wordt voortaan eerst de bloeddruk gemeten bij mensen die het AstraZeneca vaccin krijgen toegediend en zijn er specifieke instructies met betrekking tot de daadwerkelijke injectie.

Ook wordt er voortaan meer nazorg verleend om gevallen van stollingsstoornissen en trombo-embolische voorvallen sneller te signaleren.

Het zorgministerie stuurt ook aan op betere monitoring op afstand, rapporteren van waargenomen bijwerkingen en de periodieke terugkoppeling aan de bevolking over de status van de vaccinatiecampagne.

De maatregelen komen in de nasleep van alle ophef over het coronavaccin van de Brits-Zweedse farmaceut. De coronaprik kan in zeer uitzonderlijke gevallen leiden tot gevaarlijke bijwerkingen. AstraZeneca heeft onlangs al de bijsluiter aangepast.

Ondanks de kans op bijwerkingen blijft het zorgministerie bij het oordeel dat de baten-risicoverhouding van het AstraZeneca-vaccin gunstig is, zoals eerder al werd geadviseerd door de nationale adviescommissie voor geneesmiddelenbewaking.

Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) handhaaft het oordeel dat de voordelen groter zijn dan de risico's.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vaccinatiecampagne
astrazeneca
coronavirus
bijwerkingen
embolie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi