Marokko schort luchtverbindingen met Tunesië op

marokko
0
14 apr 0:06
De Marokkaanse regering gaat vluchten van en naar Tunesië opschorten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Dat meldt de nationale luchthaven autoriteit ONDA dinsdag in een verklaring.

De maatregel gaat vanaf woensdag 15 april in werking en is bedoeld om verdere verspreiding van het coronavirus te beteugelen.

Passagiers die vanuit een derde land met het vliegtuig in Marokko aankomen, zullen ook niet worden toegelaten. Wel blijft het mogelijk het land te verlaten als wordt gevlogen naar een land waar geen vliegbeperking geldt.

Tunesië was één van de landen die door reizigers werd gebruikt als tussenstop om door te reizen naar landen die eerder al aan het vliegverbod werden toegevoegd.

Marokko heeft vluchten met 40 landen opgeschort als onderdeel van de proactieve maatregelen om verspreiding van met name gemuteerde varianten van het coronavirus te beperken.

De vrees voor de verdere verspreiding van de gemuteerde coronavarianten leidde vorige week al tot de verlenging van het vliegverbod tussen een aantal Europese landen, waaronder Nederland en België.

Opgemerkt moet worden dat de Marokkaanse grenzen officieel gesloten zijn sinds het begin van de pandemie. De vluchten die Marokko momenteel met andere landen verbindt zijn onderworpen aan machtigingen die door de autoriteiten uitzonderlijk kunnen worden opgeschort, afhankelijk van de situatie.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vliegverbod
tunesië
coronamaatregelen
inreisvoorwaarden
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi