Ramadan 2023: langste en kortste vastenperiode wereldwijd

algemeen
3
24 mrt '23
In Groenland ervaren moslims de langste vastenperiode, terwijl ze in Nieuw-Zeeland juist het kortst vasten.

In alle landen is de Ramadan inmiddels begonnen. De islamitische jaarkalender is korter dan Gregoriaanse kalender en verschuift elk jaar met 10-12 dagen, daardoor verschuift ook de aanvang van de vastenmaand elk jaar. Dit jaar startte de Ramadan op 23 maart.

Tijdens de vastenmaand verschillen de uren van vasten van land tot land, afhankelijk van de geografische locatie. Volgens een rapport van Al Jazeera zullen moslims in sommige landen meer dan 20 uur per dag vasten, terwijl anderen minder dan 12 uur zullen vasten.

De langste uren van vasten zullen plaatsvinden in landen die dicht bij de Noordpool liggen, zoals IJsland, Finland, Zweden en Noorwegen. In Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, zal het vasten ongeveer 21 uur en 57 minuten duren.

De kortste uren van vasten zullen plaatsvinden in landen die dicht bij de evenaar of de Zuidpool liggen, zoals Argentinië, Chili, Australië en Nieuw-Zeeland. In Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, zal het vasten ongeveer 11 uur en 33 minuten duren.

Afrika
Moslims in Marokko en Egypte vasten het langst in Afrika, variërend van 14-15 uur. Ethiopië, Senegal en Nigeria vasten tussen de 13-14 uur.

Zuid-Afrika heeft met 11- 12 uren de kortste vastentijd.

Midden-Oosten
Turkije heeft de langste vastenperiode in het Midden-Oosten, moslims daar zullen het vasten na 15-16 uur verbreken.

Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Irak en Libanon zullen ongeveer 14-15 uur vasten. In Jemen ervaren moslims met 13-14 de kortste vastenuren in de regio.

Europa
De Scandinavische landen hebben over het algemeen de langste vastenperioden. Moslims in IJsland vasten 19-20 uur. Zweden, Noorwegen en Denemarken vasten 17-18 uur.

Moslims in Frankrijk en Zwitserland vasten 16-17 uur. In Italië, Spanje en Griekenland wordt 15-16 uur gevast.

Amerika
Moslims die in Zuid-Amerika wonen, inclusief Brazilië, Argentinië, Paraguay en Uruguay, zullen 11-13 uur vasten, afhankelijk van de exacte locatie. 11-13 uur vasten wordt in vergelijking met andere landen als kort beschouwd.

Moslims die in Noord-Amerika, inclusief Canada en de VS wonen, zullen gemiddeld tussen de 15-16 uur vasten. Moslims in Groenland vasten tussen de 19-20 uren per dag.

Azië
In Azië duurt de vastenperiode ongeveer 16 uur. Moslims in China vasten 14-16 uur, Noord-Korea (15-16 uur), Japan (14-15 uur) en India (14-15 uur).

Australië
Net als landen in Zuid-Amerika, zullen Australië en Nieuw-Zeeland dit jaar tot de landen behoren met de kortste vastenperioden. Moslims die in deze landen wonen, zullen 11-12 uur vasten.

© MAROKKO.NL 2023
ramadan 2023
vasten
afrika
europa
amerika
azie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?