Amerikaanse agente vervolgd voor doodschieten zwarte man

buitenland
0
14 apr 19:08
De agente die zondag in de Amerikaanse plaats Brooklyn Center een zwarte arrestant doodschoot, wordt vervolgd voor doodslag.

Ze is woensdagochtend aangehouden en moet bij een veroordeling maximaal tien jaar de gevangenis in. De witte agente, Kim Potter, schoot Daunte Wright (20) dood toen hij zich verzette tegen zijn arrestatie.

Hij werd in zijn auto aan de kant gezet na een verkeersovertreding, maar aangehouden vanwege een uitstaand arrestatiebevel. Volgens de lokale politiechef zag Potter haar vuurwapen aan voor haar stroomstootwapen.

Wrights dood leidde in de dagen daarna tot gewelddadige protesten in de voorstad van Minneapolis, ook nadat Potter en haar chef onder druk ontslag hadden genomen. De onrust in Brooklyn Center vindt plaats op het moment dat Minneapolis in het teken staat van het proces tegen een witte agent die verdacht wordt van het doden van een zwarte arrestant, George Floyd.

De dood van Floyd en andere zwarte Amerikanen leidde vorig jaar in de Verenigde Staten tot grote onrust en massale protesten tegen politiegeweld en racisme.

Ook in de rest van de wereld werden Black Lives Matter-protesten gehouden.

© ANP 2021
verenigde staten
politiegeweld
minneapolis
brooklyn
minnesota
kim potter
daunte wright
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi