Minder koopkracht bij twee derde Marokkaanse huishoudens

marokko
0
14 apr 22:24
Twee derde van de Marokkaanse gezinnen is in coronajaar 2020 in koopkracht achteruitgegaan

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het nationale bureau voor planning en statistiek HCP.

Ook het consumentenvertrouwen is gedaald naar 68,3 procent, aanzienlijk lager dan de 75,7 procent in dezelfde periode een jaar eerder.

In het eerste kwartaal van 2021 meldde 64,8 procent van de gezinnen een verslechtering van de levensstandaard te hebben ervaren in de voorgaande twaalf maanden.

Ruim 21 procent gaf aan geen verschil te hebben waargenomen en in 14,3 procent van de gevallen was sprake van een verbetering. 

Consumentenvertrouwen
Van de ondervraagde huishouden verwacht verwacht 26,0% een verslechtering te zien in de komende twaalf maanden, 34,8% verwacht dat deze zal stabiliseren en 39,2% verwacht dat de situatie zal verbeteren.

Het overgrote deel (76,1 procent) verwacht dat de werkloosheid de komende twaalf maanden verder zal toenemen, slechts 13,9 procent denkt dat de situatie zal verbeteren en dat de werkloosheid zal afnemen.

In het eerste kwartaal van 2021 zal 73,2 procent van de huishoudens geen grote aankopen doen. Slechts 11,7 procent heeft voldoende vertrouwen in de economie en waagt het erop om geld uit te geven aan roerend goed.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
koopkracht
hcp
onderzoek
consumentenvertrouwen
coronacrisis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi