Marokko: 13 landen toegevoegd aan vliegverbod

marokko
3
16 apr 2:10
De Marokkaanse regering heeft vandaag vluchten van en naar 13 landen opgeschort om verspreiding van het coronavirus te beteugelen.

De nationale luchthaven autoriteit ONDA meldt vandaag dat vluchten van en naar Albanië, Bulgarije, Cyprus, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Roemenië, Servië, Slowakije en Slovenië met ingang van donderdag tot nader order zijn opgeschort.

Passagiers die vanuit een derde land met het vliegtuig in Marokko aankomen, zullen ook niet worden toegelaten. Marokko heeft momenteel de vluchten met 53 landen opgeschort als onderdeel van de proactieve maatregelen om verspreiding van met name gemuteerde varianten van het coronavirus te beperken.

De vrees voor de verdere verspreiding van de gemuteerde coronavarianten leidde eerder deze maand al tot de verlenging van het vliegverbod tussen een aantal Europese landen, waaronder Nederland en België.

Naast de 13 nieuwe landen geldt het vliegverbod momenteel voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Denemarken, Brazilië, Australië, Nieuw-Zeeland, Ierland, Oostenrijk, Portugal, Zweden, Tsjechië, de Oekraïne, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Turkije, België, Italië, Algerije, Egypte, Polen, Noorwegen, Finland, Griekenland, Libanon, Koeweit, Argentinië, Bosnië en Herzegovina, Botswana, Kameroen, Kroatië, Mozambique, Mali, Ghana, Congo, Guinee-Conakry, Libië en Tunesië.

Opgemerkt moet worden dat de Marokkaanse grenzen officieel gesloten zijn sinds het begin van de pandemie. De vluchten die Marokko momenteel met andere landen verbindt zijn onderworpen aan machtigingen die door de autoriteiten uitzonderlijk kunnen worden opgeschort, afhankelijk van de situatie.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vliegverbod
inreisvoorwaarden
coronamaatregelen
albanië
bulgarije
cyprus
estland
hongarije
letland
litouwen
luxemburg
malta
roemenië
servië
slowakije
slovenië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi