RIVM registreert 8966 nieuwe coronagevallen

algemeen
0
16 apr 16:19
Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn bij het RIVM 8966 nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Dat is flink hoger dan het weekgemiddelde van 7493 en ook hoger dan op donderdag. Op donderdag was er ook al sprake van een relatief hoog aantal meldingen (8752).

Op woensdag viel het cijfer juist lager uit (5468 meldingen), als gevolg van een technische storing. Afgelopen dinsdag, voor de storing, waren er 6797 nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Rotterdam telde de meeste nieuwe gevallen afgelopen etmaal, met 518 positieve tests. In Amsterdam kregen 401 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. In Den Haag kwamen 290 besmettingen aan het licht, in Utrecht 220 en in Tilburg 202.

Van de veiligheidsregio's had Rotterdam-Rijnmond de meeste nieuwe gevallen: 1052. Rotterdam en omstreken steken al tijden boven de rest van het land uit.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg met veertien. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in het afgelopen etmaal zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas een tijdje later geregistreerd.

In de afgelopen week zijn 144 sterfgevallen geregistreerd, gemiddeld ruim twintig per dag. Het aantal sterfgevallen is fors gedaald sinds het begin van de vaccinatiecampagne.

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 1,4 miljoen mensen in Nederland positief getest. Van meer dan 16.800 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

© ANP 2021
rivm
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi