'Meer coronabesmettingen op de werkvloer'

algemeen
0
16 apr 16:38
Het aantal ziekmeldingen bij bedrijven is in maart licht gestegen, volgt uit cijfers van arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare.

Volgens de organisaties komt dat waarschijnlijk doordat meer mensen weer naar kantoor gaan en daar corona oplopen.

Het ziekteverzuim liep op tot 4,4 procent, van 4,2 procent in januari en 4,3 procent in februari. In normale jaren daalt het ziekteverzuim meestal in maart. Maar door het uitblijven van de reguliere griepgolf aan het begin van het jaar én omdat werknemers weer vaker naar kantoor gaan, is dit nu niet het geval. De arbodiensten weten niet of de werknemers die zich ziek melden ook echt corona hebben, maar het gaat om vermoedens bij de ziekmelders zelf.

De arbodiensten baseren zich bij hun conclusies niet alleen op eigen cijfers. Ze keken ook naar de cijfers van het RIVM waaruit naar voren kwam dat er relatief minder mensen volledig vanuit huis werkten.

Volgens ArboNed en HumanCapitalCare had 22 procent van de zieke werknemers met corona het vermoeden dat zijn of haar besmetting had plaatsgevonden op de werkvloer. In januari was dit nog 15 procent.

In het onderwijs is de grootste stijging te zien in het ziekteverzuim, wat waarschijnlijk samenhangt met de opening van de scholen.

© ANP 2021
onderwijs
arboned
humancapitalcare
werkvloer
coronavirus
besmettingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi