Marokko gaat influencers opleiden in strijd tegen online radicalisering

marokko
63
16 apr 16:39
Marokko gaat vloggers, bloggers en andere influencers inzetten om extremisme en jihadistische retoriek op internet tegen te gaan.

Het initiatief zal worden uitgevoerd door de Rabita Mohammadia van de Ulemas, de vereniging is in 2016 door koning Mohammed VI in het leven geroepen met als missie het bevorderen van een tolerante en open islam.

Influencers zullen worden opgeleid door de Rabita om de "gematigde islam" over te brengen en door berichten te delen die dienen als tegengeluid voor het toenemende extremisme op sociale netwerken, meldt het dagblad L'Opinion .

Deze "positieve influencers" zullen echter onafhankelijk opereren en niet gebonden zijn aan de Rabita, zo wordt gespecificeerd.

Het extremisme op het internet neemt toe, met name op sociale netwerken ontstaan bolwerken van gelijkgezinden die propaganda, nepnieuws, complottheorieën en hatelijke ideologieën verspreiden.

Internet speelt een belangrijke rol bij de radicalisering en werving van jongeren. Kwaadwillenden gebruiken emotionele taal en afbeeldingen om in te spelen op de problemen waar de jongeren mee worstelen, zoals identiteit, geloof en eenzaamheid.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
influencers
internet
radicalisering
extremisme
rabita mohammadia
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi