Marokko en Rusland bespreken Sahara-kwestie

marokko
3
16 apr 17:24
In Moskou vond woensdag een belangrijke ontmoeting plaats tussen de Marokkaanse ambassadeur Lotfi Bouchraara en de Russische vice-minister van Buitenlandse Zaken Sergey Vershinin

De twee diplomaten spraken onder meer over de Sahara-kwestie, het onderwerp staat voor 21 april op de agenda van de VN-Veiligheidsraad.

In de verklaring die na de ontmoeting werd vrijgegeven benadrukten de twee ambtenaren het belang om zo snel mogelijk een nieuwe gezant bij de secretaris-generaal van de Verenigde Naties te benoemen. Ook moet door MINURSO de onderhandelingen worden hervat om vooruitgang te boeken in het proces.

In maart had Bouchraara ook al een ontmoeting met de toenmalige vice-minister van Buitenlandse Zaken Michail Bogdanov. Het was toen de tweede keer dat de twee elkaar spraken voer de Sahara. De ontmoeting van destijds stond echter in het teken van het verbeteren van de onderlinge betrekkingen.

De toon van Rusland inzake de Sahara-kwestie lijkt gematigder dan voorheen. Rusland had zich in december 2020 kritisch uitgelaten over het besluit van de Verenigde Staten (VS) om de soevereiniteit van Marokko over de Sahara te erkennen.

Bogdanov noemde de zet van de VS "een schending van het internationaal recht" en beweerde dat de beslissing van de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump de VN schoffeert door resoluties van VN-Veiligheidsraad naast zich neer te leggen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
rusland
sahara
lotfi bouchraara
sergey vershinin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi