Versoepelingen op komst: terrassen open en einde avondklok

algemeen
5
19 apr 16:41
De terrassen kunnen waarschijnlijk vanaf 28 april onder voorwaarden weer open, en de avondklok wordt afgeschaft.

Dat zal vermoedelijk de boodschap zijn van het kabinet op de persconferentie dinsdag, bevestigen ingewijden na berichtgeving van de NOS.

Het kabinet vergaderde maandag en zondag over de coronabestrijding. Na het Catshuisberaad van zondag werd in kabinetskringen al gesproken van "positieve signalen", hoewel de huidige besmettingscijfers nog niet direct aanleiding tot optimisme geven.

Als er echter breder wordt gekeken naar de vaccinatiegraad, het aantal mensen dat corona heeft gehad, het verwachte positieve effect van beter weer op de besmettingen en een stabilisatie in de ziekenhuisopnames de afgelopen tijd, ziet het kabinet ruimte voor versoepeling.

Bezoekersregeling thuis
Aan de heropening van de terrassen zouden wel voorwaarden worden verbonden: er wordt gedacht aan een maximum van twee mensen aan één tafeltje of meer als de mensen uit hetzelfde huishouden komen.

Ook zou de opening gepaard gaan met een eindtijd. Door deze stap zou waarschijnlijk ook weer een zwaarder beroep worden gedaan op handhavers. Dat zal een van de onderwerpen zijn waarover minister Ferd Grapperhaus van Justitie maandag spreekt met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad.

Ook het verruimen van de bezoekersregeling thuis van één naar twee personen staat op de planning. De detailhandel zou weer open kunnen gaan zonder dat mensen van tevoren een afspraak moeten maken.

De winkels moeten dan wel ervoor zorgen dat er niet teveel mensen in de winkel aanwezig zijn.

© ANP 2021
ferd grapperhaus
coronavirus
avondklok
terrassen
coronaversoepeling
horeca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi