Jongeren verbreken vasten in ruil voor geld tijdens 'sociaal experiment' (video)

marokko
19
19 apr 20:22
In Marokko is ophef ontstaan nadat een video in de ronde ging waarin jongeren hun vasten tijdens de Ramadan verbraken in ruil voor geld.

De maker van de video beweert een 'sociaal experiment' uit te voeren waarin hij jonge mannen vraagt ​​hun vasten te verbreken in ruil voor bedragen tussen de 50 DH (€ 4,5) 500 DH (€ 45).

In de video is te zien dat een aantal jongeren gretig in gaat op het aanbod en de 'uitdaging' accepteert. In ruil voor geld aten ze chebakia om het vasten te verbreken.

Op internet worden de autoriteiten opgeroepen alle deelnemers in de video te arresteren. Anderen beweren echter dat de videobeelden werden gemaakt vóór aanvang van de vastenmaand.

Volgens Artikel 222 van het Wetboek van Strafrecht is het strafbaar om tijdens de vastenmaand overdag in het openbaar te consumeren. Zowel de ramadan-eters als de maker van de video riskeren juridische consequenties.

De omstreden wet wordt al lange tijd bekritiseerd. In 2009 werden zes jongeren in Mohammedia vervolgd nadat ze tijdens een gezamenlijke maaltijd overdag hadden opgeroepen tot afschaffing van de wet.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
ramadan
vasten
uitdaging
chebakia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi