Kabinet zet meerdere versoepelingen van coronamaatregelen door

algemeen
0
20 apr 15:21
Het kabinet gaat vanaf volgende week een aantal coronamaatregelen opschorten, afschaffen of versoepelen. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws.

Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. De avondklok wordt vanaf 28 april geschrapt en de terrassen mogen tussen 12.00 en 18.00 uur open. Het besluit tot de versoepelingen was al voorgenomen, maar gaan volgens bronnen echt door.

Ze worden dinsdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Vanaf maandag mogen onder voorwaarden ook meer scholieren en studenten terug naar school of andere onderwijsinstelling. Winkels mogen tot 20.00 uur open blijven en klanten ontvangen zonder afspraak

Uitvaarten mogen bijgewoond worden door honderd mensen, en theorielessen bij rijscholen kunnen weer worden gegeven. Het maximale aantal gasten dat mensen thuis wordt geadviseerd te ontvangen gaat van één naar twee. Wel komt er een extra rem op Fieldlabs: die worden geschrapt als er meer dan 900 coronapatiënten op de intensive care in de ziekenhuizen liggen.

Het kabinet hoopte aanvankelijk dat de versoepelingen een week eerder al konden ingaan, maar dat bleek gezien het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen te vroeg. Er wordt pas versoepeld als het aantal bezette bedden over zijn piek is, benadrukten demissionair premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge steeds.

Pas dit weekend lieten de prognoses van het RIVM over de druk op de zorg een positievere trend zien.

© ANP 2021
coronaversoepeling
kabinet
terrassen
horeca
avondklok
coronavirus
mark rutte
hugo de jonge
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi