Twee leden Marokkaans boksteam 'vermist' na aankomst in Polen

marokko
35
20 apr 17:39
Twee van de negen boksers die Marokko vertegenwoordigen tijdens het Jeugd Wereldkampioenschappen boksen in Polen worden vermist.

Het tweetal verliet donderdag het trainingscentrum, een dag voordat ze op de planning stonden om te vechten.

Volgens dagblad Assabah gaat het om Reda El Bouyahaouy (18) en Ilias Benlamlih (18). De Marokkaanse pers schrijft dat het tweetal hoogstwaarschijnlijk het team heeft verlaten om in Europa te kunnen blijven.

Het is niet de eerste keer dat atleten gebruik maken van deelname aan een toernooi in het buitenland om de biezen te pakken vóór of ná deelname aan een sportevenement. Eerder werden boksers Abdelaziz El Madini en Yassine Ben Dada 'vermist' nadat ze in Polen een wedstrijd hadden gevochten.

Volgens de procedure moet de sportdelegatie het Marokkaanse consulaat en de lokale autoriteiten op de hoogte brengen van de vermissing. De delegatie wil echter nog niet spreken van een vluchtpoging en gaat er van uit dat het tweetal terug zal keren. De twee jongemannen beschikken over een geldig visum waarmee ze zich in het Schengengebied kunnen verplaatsen.

Marokkaanse sportfederaties zien steeds meer atleten in het wild verdwijnen wanneer ze naar het buitenland afreizen. Het fenomeen zorgt voor een slecht imago voor Marokko en is een doorn in het oog van de sportfederaties.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
polen
boksers
migranten
wk jeugd
reda el bouyahaouy
ilias benlamlih
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi